jeder ist tanzbar


Твоята музика се вижда в малките ти движения. Тялото ти танцува в ритъма на много мелодии едновременно. Накланя се в посоката на изливане, когато наливаш чай, балансира на един крак когато се обуваш прав, върти се около оста си когато поглеждаш назад. То е интрумента, на който ума ти свири мелодията на твоето живеене.Може да е цвете, което се стреми към слънцето, да е камък, дето си тежи на мястото или объркан сурикат. Може да е всичко на света.
Телата ни участватват в масова контактна импровизация. Докосваме същите предмети, подаваме си плодове,билети, усмивки,шамари, погледи,пари,опит, настоения и ДНК. Всички ние винаги се движим.Безкраен танц.
Покоят е илюзия. В момет в който човек не навигира тялото си да го придвижва в пространството, пак се движи. Ако човек лежи и се припича на бял плаж под палмова сянка на Екватора, за един час тялото му би се придвижило 27 километра в пространството. Ако си чете спокойно книжка приседнал във фатьойла, пътува. Планетата се върти около остта си и около слънцето. Ние всички, винаги течем…70 % вода.
Света ни се лее в плавен танц, чийто ритъм е достатъчно бавен и древен, та ние почти да сме успели да забравим, че танцуваме.
А тече музика. Всеки носи своята най–прекрасна мелодия. Може да я изтанцува, изпее, изсвири или измълчи. Какво ще направи и дали ще направи нещо изобщо си е личен избор за всеки. Възможността е равна-всеки има тяло.Всеки има едно хармонично и комплексно, удивитено чудо. То може, то е и се превръща в невъобразимо много неща. Разказва увлекателно историята на твоите взаимоотношения с теб самия, другите и света. Как се движиш, храниш и мислиш? Какво помниш? Как се разиваш? Дали обичаш и си обичан? Дали пиеш достатъчно вода, дали умееш да изразяваш благодарност.Тялото разказва всичко.
Колкото повече преподавам пилатес, толкова по ясно ми става – първата стъпка е да поискаш прочетеш историята, която си написал досега в тялото ти. Следващата крачка е да се помислиш буден автор на онова, което тепърва ще се пише.
Всичко може и всеки може. Дадено е.

Публикувано на движение, пилатес, Uncategorized и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s