Съзнателно движение


Снощи вечер се присъединих към клас по съзнателно движение, воден от Миреиа Арагонес- танцьор импровизатор, пилатес инструктор и добър приятел в този вдъхновителен за мен Берлин. Това, което Миреиа предложи се оказа много интересно изживяване. Нов подход тялото съзнателното му поставяне във време и пространство. Автор на събитието е Миреиа, която талантливо е съчетала Александър техника, пилатес и свободна танцова импровизация. В последния си половин час класа заприлича на хореография на Пина Бауш и всичките седмина участника се радвахме като деца в лунапарк.
За пореден път имах шанса да се уверя, че човешкото тяло и съзнание са неделима цялост. Всичко, което някога е преминало през ума е оставило отпечатък върху тялото и моделите на движение. Оттам идва и съвсем естествения извод, че каквото и да имаме да лекуваме или променяме, какъвто и поведенчески модел да искаме да бъде друг, съз- или подсъзнателен (от стеснителност до кожни болести), имаме пълната свобода да се прекроим. Портата през която влизаме е тялото, друмите, които извъряваме минават през стойката, двигателната свобода, която си позвляваме, дишането и всички вещества,които допускаме в системата си- било то храни,напитки, лекарства или дроги.
Един от царските друми към самообичането, саморазбирането и оттам щастието минават през движението. Съзнателното движение!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s