Шоуто на Иван и Андрей


Гледам телевизия рядко и предпазливо. Пазя се от глупости, но пък може ли се опази човек-те си те намират така или иначе и в духа на тези размисли:
Снощи попаднах на откъс от Шоуто на Иван и Андрей. Тези момчета ги харесвам. Едно време, когато започнаха да правят телевизия изглеждаха многообещаващи младежи – грееха в светли аури на личности с мисия, които имат какво да дадат, знаят как да променят и умеят да пръскат свежест, ум и разум.
Това май си е останало в едното време.Онова, което са направили е във формат Шоуто на Слави, само дето водещите са двама. И бенда и танцьорите …дори аранжировката на студиото…Хванах го в края, когато тея две момчета се хвалеха,че щели били да канят Преслава и усетих леко гадене…
Хаде, някой да ме увери, че сериозно бъркам и Иван и Андрей още са пичове, които мислят оригинално, променят за хубаво и помнят, че телевизията освен прекрасно платена работа е и отговорността, че си се тропнал там да оформяш съзнания- независимо дали ти се нарави или не. Оле!

Advertisements
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

9 Responses to Шоуто на Иван и Андрей

 1. khagan каза:

  Всичко е за пари брато. Беден народ се продава.

  • huhahe каза:

   всички правят неща за пари, и те и ти и аз – така света се върти. за пари и оригинални и умни и хубави и полезни неща могат да се правят, особено в телевизия. що си избират лесния начин да копират и да се ежат- ей тва хич не ми е ясно

 2. ljubka каза:

  eee prostotia do shia

 3. neogrey каза:

  Моят коментар за тях по принцип е: лошото е, че това е най-доброто в България в момента. Малко прекаляват с лиготията, но истината е, че в момента май няма по-добри водещи от тях двамата. А колкото до Слави – не е открил той вечерното ток шоу, за да го копират от него.

  • huhahe каза:

   О,че са добри водещи спор няма,че са най- добрите в БГ също, че форматът им не е открит от Слави- разбира се( фриволно предполагам Джей Лено) . Мен ме отблъсква как и те популризират чалга културата. Дадох им още един шанс – гледах следващо издание на шоуто,в което гост звезда се пръкна Емануела и песента ѝ „Отзад Мини“…Не е хубаво просто да си най- добрия и да ползваш влиянието си за да помагаш на щама на постотията да се множи. Все си мисля, че има по- стойностни българи, които да бъдат представяни…тук аргумента вероятно е, че това се слуша от българите, това се харесва…ами да, след като това се поднася на народа- това е зрелището, на което привиква, обаче от тея зрелища се отглеждат поколения без ценности, прокламира се повърхностното мислене и се дава картбланш на неовладяния еротизъм и вихреща се простотия. Свършиха умните хора в България ли, че от една жена с пола до кръста и деколте до пъпа се нарежда друга, биват наричани звезди и се образуват като светъл пример за подражание. Очаквах повече от Иван и Андрей- точно защото са най- добрите. Да си поканят редактора на Нейшънил, хората от Слънце Луна и Глобъл Вижън съркъл, еколози, финансити, социолози, психолози…да се научи нещо от тях на практика – или какво умните българи свършиха и темите за разговор, които вълнуват народа са само кой с кого се пипа, колко силикон е сложен и ей такива глупости?

   • neogrey каза:

    Ще се превърне тази дискусия в тъжна Коледна, усещам. Положението отдавна е изпуснато, така че не можем да очакваме от Иван & Андрей нещо различно от масовата култура. Като споменаваш еколози, финансисти, социолози и други, нали си даваш сметка колко му дреме на средния българин за мнението на подобни хора? На тебе и мен – да, добре, но колко сме – шепа хора… масата сяда след скапан ден с проблеми в работата, вероятни съкращения, неплатени сметки, непогасени кредити и прочее битовизъм, на масата с 400 гр ракия и иска нещо да го кара да се смее и някой да става за смях пред него. Иван и Андрей не са прости – ясно им е, че това което правят, няма голяма стойност. Но славата и парите са голяма сила – малко са хората, които могат да устоят. Пък и да не забравяме, че колкото и на тях самите да не им се иска да го признаят – те са българи като нас останалите. В определен момент разните благородни подвиквания за наглостта на управляващите и всеобщата простотия звучат някак изкуствено – и нормално. Няма да си развалят отношенията с лицата на деня, в края на краищата : шоу имат да правят, гости да канят. Не знам дали и в края на техния ден и на тях самите не им се повръща от това, с което се занимават – но вече имат семейства да издържат. Не че е извинение, но е факт. От друга страна – задай си въпроса, ако я карат по друг начин – колко мислиш, ще изкарат – месец-два? Едва ли.

    Решения не мога да давам. Тъжни констатации, но според мен – не можем да очакваме кой знае каква интелигентност и възвишени теми от едно вечерно шоу. Ако мога да предложа нещо все пак, да не е съвсем по български – само да се оплакваме, без да имаме някакви решения на това, от което сме недоволни: възпитавайте си децата да знаят кое е ценно и кое – не. Да знаят, че тези от телевизора не са най-доброто, което може да случи с тях. Иначе да оставим Иван и надрей да ни възпитават децата ще е може би на-лошото.

    Весела Коледа.

 4. huhahe каза:

  Весела Коледа и на теб 🙂 Нека всяко твое утре да е по- добро от вчера!

  По повод тъжната диксусия- не сме малко българите, които се интересуват от това културното им простанство да не се замърсява, умът им да се провокира, светът им да се променя към по- хубаво, никак даже не сме малко, просто не сме обединени и валагаме силите си в различни неща, защото имаме разни интереси.Но сме много и колкото и да сме различни- всичко се интересуваме от това даживеем добре на всички нива.

  Иван и Андрей имат семейства – нека са им живи и здрави- и съм убедена, че могат да ги издържат и без да прокламират чалгата. А относно средностатистическия българин- това вече е мътно понятие…или поне лично няма как да се причисля към различна каста- нямам нито материални придобивки, които да лепнат друг етикет на статуса ми, нито желанията, стремежите, обазованието или каквото и да е друго, което да говори, че съм нещо различно от средно- статистическа българка и като такава не ми се нрави профанизирането на ефира. Възпитанието на деца- хм, трудна тема- да родителите имат власт да възпитавт…донякъде, защото средата оказва влияние, а медиите са основен фактор за образуването на средата. Колкото и позитивно да съм насроена не мога да оправдая най- добрите водещи на България да ползват уменията си, за да проправят път за глупостта. Наистина. Могат повече и този факт ги задължава да правят повече. Когато не си достигнал лимита на възможностите си, знаеш че е така и си доволен- това се нарича мързел.

 5. deriklove каза:

  Тия двамката са едно цяло Къци Вапцаров -колкото ида се напъват нищо свесно не излиза – не се напъвай да направиш “ от нищо – нещо…“

 6. Ирина каза:

  Съвсем си права за Иван и Андрей! И аз като теб рядко следя какво става в ТВ ефира на БГ! За съжаление винаги когато се излъжа да включа телевизора попадам на Иван и Андрей, Шоуто на Слави, Господари на Ефира ….. и повярвай, почти всички рекламират чалгата! Дори и в новините рекламират чалгата! И са доволни от резултатите, които постигат с тази реклама!

  Вчера седнахме в една пицария … там на една от масите се бяха разположили няколко майки с невръстни деца, едно от които едвам можеше да говори, но думите които знаеше бяха от някаква чалга песен…а майките му се радваха ли радваха, че ги повтаря и колко било умно ;-)))

  Та така….човек каквото сам си направи, друг не може да му го направи!

  Весела Коледа! За много години! Здраве, щастие, сбъднати желания….и ползотворно напред! ;-))))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s