Глупости


Сънувам жаби. Много и разноцветни. Изскачат от гребена на морска вълна, тупват на брега и между тях и водата пясъкът пропада и каналчето се напълва с вода. Помагат на морето да погълне ивицата. На плажа сме много хора, а само аз забелязвам какво се случва.
Сутринта веднага се мятам с хищен поглед към съновника. Оказва се че парчетата от този нощен гостенин могат да се сглобят в добро предсказание или да изградят очакване за неприятности. Една жаба значи принц, много-избори, обаче изписана думата в множествено число вече работата е съвсем друга- неприятности и тегоби.
Несигурно нещо е тълкуването на сънища. Зависи от граматически форми и други лингвистични детайли. Тази мисъл ми минава през ума, на връщане от банката, където съм се оказала , за да поправя неприятности с дебитната си карта. Купувам си диня и занесено се подсмихвам, претегляйки думата глупости наум. Сепвам се, защото се порязвам на стърчаща от кошницата на колелото ми телчица. Дали сънят ми отмъсти, че го нарекох глупав или неприятностите, които вещаеше вече просто се случиха и ако е второто- сега вече жабите могат ли да бъдат повишени в принцове?
Както казах- глупости!

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s