Велко легна болен


Тази неделя се бяме разбрали с Киро и Теодор да раходим колелетата из Витоша. Моя Велко (любимия велосипед) страшно се зарадва и няколко нощи не спа от вълнение.

Речено сторено. В неделя се наредихме в процесия от две коли, с нагласени в багажниците им колелета и се отправихме към планината. Стигнахме там сред смях и закачки. Последна проверка на техничеката изправност на велосипедите и юруш надолу по черния планински път. Велко прескача камъни, заобикаля локви и въртя бясно гуми. Държа се като отвързан. Явно доста му е било писнало да се мушка сред коли и хора и да чака светофари да светват зелено. Много му се радвах какъв е буен и силен. Погалвам го по рамката, той мърка. Сладур.

Разбира се, нанадолнището приключи и започнахме да се катерим към Кладница. Много се изненадах, когато едва минали петдесетина метра се изморих нечовешки. То не беше пъхтене и парене в бедрата, то не беше чудо. Няколко пъти слизах от Велко и го бутах по баира…Момчетата бяха прекрасни кавалери. Първо Киро ме лиши от раница, после Теодор реши той да потика Велко нагоре. Та тика си Теодор Велко и по едно време казва: „ Абе, много е тежко това колело..нещо не е наред…тебе нещо те спира, когато караш“
И така забелязахме, че Велко окуцял. Задното му колело почти не се въртиии.
Хубаво. Ами сега.
Изобщо не викахме неволята.
Киро и Теодор вещо запретнаха ръкави и се гмурнаха да се мажат с масло, разглобявайки Велко с подръчни средства. След щателен преглед се оказа, че Вельо е строшил лагер и няма какво друго да се направи освен да го водим на механик. Чуседен тиймбилдинг ни се получи. Спасихме остатъка от деня като преформулирахме плана и отидохме на манастир.

Велко сега лежи болен в хола и мрънка за компреси и да му правя чай. Не ще и да чуе, че всъщност е велосипед и не може да пие чай, най-малкото защото няма къде да го налива без да ръждяса.
Утре ще го водим на лекар.
Дано скоро се оправи, че не ми е хубаво да го гледам такъв обездвижен и посърнал.

Advertisements
Публикувано на велко. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s