Велко


Велко е червен велосипед, с нелепо-дамска кошничка над задната гума. Той е упорит, смел и силен. Обича да доказва, че може да мине отвсякъде и предпочита да го направи възможно най-бързо.
Обаче не може да качва тротоари. Запъва се и отказва да вдигне предната си гума достатъчно високо, което довежда до поредица от падания и ставания от моя страна. И двамата ни е яд на това неумение. Като не успее да качи няколко тротоара и аз се понасиня както му е ред, Велко съвсем престава да е сговорлив. Дори бих го нарекла сприхав. Предполагам, че се чувства виновен и в такива моменти го оставям на мира.
Когато не го карам, с Велко вървим един до друг и обикновено го водя за ръка. Подозирам, че това са му любими моменти и за да прикрие колко му е приятно, избира тях, за да започне да спори. Дърли се кой кого води, вози и кара. Тези спорове ни се случват най-редовно в подлезите и по светофарите.
Иначе е едър мърморко, който предпочита да е червен. Нали разбирате, Велко обича да общува, а когато го прави му се случва често- честичко да се смути…а не върви един такъв голям и смел велосипед да се изчервява и да издава емоциите си…все пак.
Днес собствено, не спря да мрънка. Не разбира защо като вали го рахождам по-малко. На него му се все едно дали е мокро или не. Аз предпочитам да карам колело, когато не е хлъзгаво и когато мога да си хвърча по тротоарите без „виетнамки“ да избухват в гейзери кал и вода, обаче ми писна да му гледам нацупената рамка и да слушам как нервно си прищтраква скоростите и ще ми се наложи да отстъпя и да се понамокря.
Чао.

Advertisements
Публикувано на велко, Uncategorized и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s